Waarom worden honden wagenziek?
Niet alle honden worden ziek in de auto. Er zijn echter honden die wel ziek en misselijk worden, door de beweging van het voertuig kan het evenwichtsorgaan binnen in het oor van slag raken en dat kan deze misselijkheid veroorzaken. Het kan ook zijn dan een hond weet dat hij naar de dierenarts moet als de eigenaar met de auto gaat en dat met een vervelende ervaring associeert. Vaak gaat wagenziekte naar verloop van tijd weer over net als bij jonge kinderen. Het kan ook zijn dat de pup auto rijden fijn vindt, als je hem dit meteen leert.
Zo kan achter in de auto liggen ook rust geven, vooral op een lekkere deken of in een veilig mandje. Som moet je even uitproberen welke houding voor jouw hond prettig is. Daarnaast kan je hem wat lekkers geven, start hier mee als de auto stil staat en nog niet gestart is. Als dat goed gaat kan je hem ook een maaltijd in de auto geven. Start met een klein stukje te rijden en maak de stukken steeds langer.
Let erop dat je hond los vervoeren echt gevaarlijk kan zijn zowel voor jou als voor de hond! Bij een botsing kan de hond naar voren schieten wat voor beiden fataal kan zijn, dat wil je natuurlijk niet. De hond moet echt achterin op de achterbank met een riem of in een mandje of een Bench.
Als de maag van de hond om de een of andere manier van streek is kan hij gaan kwijlen, bij andere honden kan het een teken van braken zijn. Andere symptomen kunnen zijn kwijlen, piepen plassen, poepen of onrustig zijn.
Wat kan je tegen wagenziekte doen? Veel dierenartsen schrijven Cerenia voor, mocht u liever een natuurlijk middel gebruiken denk dan aan Gember.
https://www.dierapotheker.nl/dierentips
Blijf bij met Tips en neem vaker een kijkje op deze pagina!