heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

ANP-4dry janauri 27761793
Auteur foto

Waarom snuffelen moet

Snuffelen moet!

Waarom honden snuffelen? Iedere keer als ik met mijn hondje Diasy uitga, aangelijnd en wel moet ik keer op keer stilstaan op Daisy de gelegenheid te geven om naar hartenlust aan alles en nog wat te snuffelen. Soms wordt er indien nodig nog een plasje gedaan. Het herhaaldelijk stilstaan maakt mij soms ongeduldig en dan heb ik de neiging om haar mee te trekken.

Dat kan natuurlijk niet, stel je leest een spannende roman en net op het spannendste moment trekt iemand het boek uit je handen dan ben je helemaal van slag! Je hond moet kunnen snuffelen, de hond is immers een luchtjesdier, al die luchtjes vormen een belangrijk onderdeel van zijn bestaan. Hoe meer ik Daisy laat snuffelen hoe meer geuren zal zij leren kennen en onderscheiden.  Een hond moet kunnen ruiken om ervaringen op te doen. Honden hebben een uitstekend geurengeheugen. Ze kunnen ze zich nog heel lang een gebeurtenis herinneren wanneer die verbonden is aan een geur die ze rook op het moment van het voorval. Snuffelen en geuren achterlaten is een soort Social Media voor de hond, honden bekijken de wereld door hun neus!

Mijn hondje Daisy is een keer weggelopen en kon zij dankzij haar fijne neus de weg terugvinden en stond ze uiteindelijk weer voor mijn deur! Wat ben ik ongerust geweest. Het reukvermogen van de hond is in verhouding tot dat van de mens veel hoger ontwikkeld en wat dat beteft zijn zij ons de baas!

Kijk eens naar de aardbeving in Turkije: ook daar worden honden gebruikt om mensen op te sporen op basis van geuren!

Meer weten? https://www.doggo.nl

Blijf bij met Weetjes en neem vaker een kijkje op deze pagina!

Deel dit bericht

Scroll naar boven