heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

collie-in-water-4398938_1280
Author picture

Waarom honden zich uitschudden

Waarom schudden honden zich uit?

Als honden nat zijn, ontdoen ze hun vacht van water door zich uit te schudden. Door zich uit te schudden wordt 70% van het opgenomen water uit hun vacht en huid verwijderd.

Honden beginnen bij hun kop te schudden en eindigen bij hun staart. Ook schudden ze zich uit na een wandeling, als ze in de regen hebben gelopen, als er zand in hun vacht zit of als er haren verkeerd zijn gaan zitten en soms nadat ze geaaid zijn. Dat kan door het spelen met een andere hond of nadat ze in het gras hebben liggen rollen. Rondrollen op het gras zorgt ervoor dat ze vies worden, de hond schudt zich uit om weer schoon te worden.

Door het uitschudden brengt de hond zichzelf tot rust. Uitschudden is normaal gedrag maar kan ook een teken van ongemak zijn. Ken de lichaamstaal van je hond! Soms schudden honden zich uit om spanning als gevolg van stress kwijt te raken. Als je met je hond gaat wandelen en hij schrikt van een geluid, kan hij tijdens de wandeling even gaan schudden.

Als ze zich naast het uitschudden ook gaan krabben moet je opletten. Het zou kunnen dat ze een parasiet hebben opgelopen. Teken, parasieten of vlooien kunnen zich vastbijten in de huid, hun bloed drinken en allergische reacties of ontstekingen veroorzaken.

Wilt u meer weten?

http://mijndieren.nl/gezondheid-waarom-honden-zich-uitschudden/

Blijf bij met  Weetjes en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

Deel dit bericht

Scroll naar boven