heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

asiel
Auteur foto

Project Honden in Turkije “Melez Dog Rescue”

“Melez Dog Rescue” een project wat in 2018 is opgericht door Lisanne uit Aydin. Vanaf 2018 tot heden zijn er meer dan 200 honden gered en herplaatst. Honden die op straat geboren worden, of door hun baasjes zijn gedumpt of in de gemeentelijke asielen zijn terechtgekomen worden gered  door “Melez Dog Rescue”.

Deze honden worden veilig ondergebracht in de opvang totdat ze klaar zijn om te reizen, zodat ze geadopteerd kunnen worden. Adoptie vindt o.a. plaats in Nederland. Het begon met een leeg veldje met 20 honden, dat is inmiddels uitgegroeid tot een grotere opvang van meer dan 60 honden. Er hebben inmiddels herplaatsingen plaatsgevonden in Duitsland, België, Duitsland, Engeland Finland en Canada.

Lisanne werkt elke dag in de opvang waar veel werk te doen is. De hokken moeten verschoond worden en de honden moeten dagelijks voorzien worden van vers voer en water. De zieke en gewonde honden moeten behandeld worden, zo  nodig wordt de dierenarts ingeschakeld. Daarnaast dienen reispapieren in orde gemaakt te worden. In de zomer kan het rond de 40 graden zijn en in de winter rond de min 4 graden.

Natuurlijk moet er ook veel geknuffeld worden! De honden worden de hele dag door geobserveerd om hun karakter goed te kunnen  beschrijven om een goede match tot stand te brengen. Het doel van “In Safe Hands”  is om alle honden een warm en veilig onderkomen te kunnen geven. Het lukt om veel Honden te herplaatsen, er blijven echter nog heel veel honden over die alleen op straat moeten overleven.

Turkije heeft naar schatting meer dan 10 miljoen straatdieren. Straathonden zijn een omstreden onderwerk in Turkije. In de meer ontwikkelde delen van Turkije zetten de mensen wel waterbakjes en voer voor de dieren op straat. Veel mensen zien zwerfhonden echter als vies en gevaarlijk waardoor ze vaak worden weggejaagd. In Turkije wordt een hond niet echt in huis genomen. De algemene mening is dat straathonden moeten verdwijnen. Het komt voor dat er met stenen naar ze wordt gegooid of dat ze worden vergiftigd. De gemeentelijke asielen in Turkije zijn hele verschrikkelijke en gevaarlijke plekken voor honden. Ze worden in grote groepen bij elkaar gezet en er wordt niet ingegrepen als er er gevochten wordt. De asielen worden nooit schoongemaakt, wat zorgt voor virussen,  en er wordt niet ingegrepen als er gevochten wordt. Van de jonge honden die naar de asielen gaan, komt er naar schatting 90% niet levend uit.

Voor “In Safe Hand” een hele grote drijfveer om te blijven strijden voor alle honden!

“In Safe Hands” is op zoek naar gastgezinnen, een gezin waar een hond tijdelijke en liefdevol wordt opgevangen. Waar mensen die voornemens zijn om hun potentiële hond te mogen ontmoeten om te zien of er een goede match is.

Daarnaast is er een grote behoefte aan:

-Reisbenches of tassen

-Riemen, tuigjes en lange lijnen

-kussens en manden

-goede stevige speeltjes

-teken pincetten

-voer, snoepjes en kauwstaafjes

Spullen inleveren? stuur een mailtje naar info@hondenmaatjes.nl of naar:

melezdogrescueturkey@gmail.com

Volg ons op Facebook via Melez Dog Rescue

Of via Instagram via melezdogrescue_nl

Blijf bij met Nieuws en neem vaker een kijkje op onze pagina!

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven