heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

Oververhitting Honden
Author picture

Symptomen en behandeling oververhitting hond

Hoe herken je oververhitting bij honden? Laat uw hond niet achter in een afgesloten auto.

Het wordt heel snel te heet voor uw hond.

Bij een buitentemperatuur van 21 graden kan de temperatuur in de auto snel oplopen tot

40 graden! Uw  hond kan heel snel symptomen van oververhitting krijgen.

Mocht je een hond in een afgesloten auto zien spoor de eigenaar op of sla het raam in. Ook fysieke inspanning kan tot oververhitting leiden, bijvoorbeeld als je met de hond aan het fietsen bent.

De symptomen van oververhitting zijn dat uw hond sloom kan worden, gaat liggen, niet wil lopen, hartkloppingen krijgt, gaat overgeven of erg gaat hijgen. Soms is het zo erg dat uw Hond in paniek raakt, flauw valt of bewusteloos raakt.

Honden kunnen hun warmte niet kwijt zoals mensen die gaan transpireren over hun hele lichaam en kunnen daarom snel oververhit raken.

Een hond voert warmte voornamelijk af via zijn voetzooltjes en door te hijgen. Laat uw hond dus niet op warm  asfalt lopen, ook niet als de zon weg is want asfalt waar de zon op heeft geschenen blijft lang warm.

Als er sprake is van oververhitting brengt u uw hond direct naar een koele plek in de schaduw en zorgt u voor voldoende water.

Plaat een ventilator in de buurt van uw hond. Maak uw hond niet nat met te koud water!  Het beste kan je alleen de voetzooltjes, liezen oren en hals natmaken en op een kletsnatte ondergrond leggen welke je blijft bevochtigen.

Bijvoorbeeld een natte handdoek nemen of een stuk gras bevochtigen. Zorg goed voor uw hond!

https://www.houdenvanhonden.nl

Hou TIPS in de gaten en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven