Maand van het onverharde pad

Ontdek Nederland en wandel mee tijdens de Maand van het onverharde pad. In oktober kunnen liefhebbers van zandpaden hun hart ophalen. Tijdens de Maand van het onverharde pad wandelen we over routes die over de meest fantastische zandpaadjes voeren. Kleine grintweggetjes, uitgesleten karrensporen, bijna onzichtbare kerkpaden of frisse schouwpaden: wandelen over wegen die door fietsers en automobilisten gemeden worden. Dat is de essentie van de Maand van het onverharde pad.

Iedereen die minimaal 15 kilometer kan wandelen is welkom. Deelname kost €5,- per persoon en hiervoor krijg je koffie/thee aan het begin van de wandeling en een frisdrankje of borrel na afloop. De wandelingen worden begeleid door Rob Wolfs, maker van Trage Tochten.

Vrijdag 2 oktober (Echten, Drenthe):
We maken een mooie wandeling vanuit het Drentse Echten in en om de boswachterij Ruinen in een stil gebied. Echten heeft een beschermd dorpsgezicht. Spil van het dorp is informatiecentrum en plattelandswinkel ‘t HUUS met de BELLE, gehuisvest in een oude schaapskooi van een boerenerf aan de Brink en tegenover Huize Echten, een havezate uit de 14e eeuw. Op hetzelfde erf is een moderne kunstgalerie en een boekbinderij. Aanvang: 11:00 uur. De hond mag mee. Kosten: 5,00 euro p.p. (inclusief 2 drankjes).

Zaterdag 10 oktober (Dieren, Veluwe):
We maken een stevige boswandeling in het Nationaal Park Veluwezoom. Het eerste deel van de route gaat vooral door de licht heuvelachtige beukenbossen van Hof te Dieren en van Hagenau. Vervolgens wandelen we door de meer geaccidenteerde dennen- en berkenbossen langs de Fagelsheide en de IJzerbaan. Dan lopen we de Onzalige Bossen in, we komen langs de Haverkist en de Carolinahoeve. Aanvang: 11:00 uur. De hond mag mee. Kosten: 5,00 euro p.p. (inclusief 2 drankjes).

Zondag 18 oktober (Almen, Achterhoek):
We maken een prachtige wandeling in het kleinschalige Achterhoekse landgoederenlandschap. Ons startpunt is hotel De Hoofdige Boer in Almen en die naam verwijst naar een gedicht van Staring. We wandelen eerst een stukje langs de Berkel. Bij een witte ophaalbrug gaan we landgoed Velhorst op. Wat een licht, lucht, rust en ruimte hier! Aanvang: 11:00 uur. De hond mag mee. Kosten: 5,00 euro p.p. (inclusief 2 drankjes).

Woensdag 21 oktober (Rhenen, Utrecht):
We maken een échte bergwandeling. Eerst lopen we onderlangs met mooie vergezichten over de Nederrijn en de Betuwe. Dan volgt de eerste beklimming van de Grebbeberg met 200 traptreden omhoog. Met een hoogteverschil van 50 meter hebben we nu bovenop de steilrand sensationeel uitzicht over het natuurgebied de Blauwe Kamer. Aanvang: 11:00 uur. Let op: de hond mag niet mee met deze wandeling. Kosten: 5,00 euro p.p. (inclusief 2 drankjes).

Donderdag 29 oktober (Losser, Twente):
We maken een mooie wandeling in het stevig glooiende Twentse landschap ten noorden van De Lutte. We klimmen over de Hoge Lutterweg naar de Paasberg op 80 meter hoogte met weidse panorama’s. Het laatste deel van de wandeling gaat langs akkers en weilanden terug naar De Lutte. Tegenwoordig is De Lutte een klein kerkdorp met enkele duizenden inwoners. De Lutte was eens de machtigste en rijkste marke van Twente. Aanvang: 11:00 uur. De hond mag mee. Kosten: 5,00 euro p.p. (inclusief 2 drankjes).

Voor meer informatie: info@maandvanhetonverhardepad.nl of tel. 026 – 37 99 781

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *