heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

rottweiler-687073_1280
Auteur foto

Hondenras de Rottweiler

Hondenras de Rottweiler

De Rottweiler is niet een hond die voor iedereen geschikt is. Het is een hond met een zeer specifiek, en niet altijd even makkelijk karakter. Het karakter van de Rottweiler gaat gepaard met een grote lichaamskracht en vraagt om een eigenaar met overwicht. Het is een middelgrote hond met een stoer uiterlijk. Hij is heel erg slim, werklustig, aanhankelijk,volgzaam en omkoopbaar. Door zijn ‘gezonde verstand’ en zijn gelijkmatige humeur is de Rottweiller een uitstekende waakhond en een goede kameraad voor de mens. Hij is vriendelijk naar andere huisgenoten en kinderen.

Vanaf 2001 geldt een coupeer verbod voor staarten. De Rottweiler is één van de oudste hondenrassen. De herkomst gaat terug naar de Romeinen waar ze gebruikt werden als herdershonden. Daarnaast begeleiden ze de Romeinse legioenen op tochten door de Alpen waar ze de mensen beschermden.

De Rottweiler is een draver, tijdens de draf maakt hij de  indruk van kracht, tijdens de draf blijft zijn rug recht en relatief stil, de beweging is harmonisch, krachtig en soepel met ruime passen. De schofthoogte is gemiddeld 66 cm groot. Het is een hond die enorm veel aandacht vraagt, denk bij de aanschaf van dit type hond goed na of u genoeg tijd heeft en bereid bent zeer veel aandacht aan de hond te besteden. Zijn baas moet heel consequent zijn! Een reu heeft over het algemeen meer leiding nodig dan een teefje. Het erf bewaken of politiehondentraining is zeer geschikt voor deze hond. Let bij de aanschaf van een pup goed op de moederhond, is ze rustig, ziet ze er goed verzorgd uit, of is ze agressief. Het gedrag van de moederhond kan veel zeggen over de fokker maar ook over de pup die u wilt aanschaffen. Zorg voor een goede en uitgebalanceerde voeding met voldoende vitaminen en mineralen. Kant en klare voeding van een goed merk is meestal goed uitgebalanceerd.

Meer weten over dit hondenras?

https://www.rottweilernederland.nl/rasinformatie

Blijf bij met tips en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

Deel dit bericht

Scroll naar boven