heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

chihuahua-3988105_960_720 (002)
Auteur foto

Hondenras De Chiwawa of de Chihuahua

De Chiwahwa, klein van stuk maar met een groot karakter!

De Chiwawa is een oud ras en dankt zijn naam aan het gebied Chihuahua in noorden van Mexico.  Pas in de 19e eeuw, met de opkomst van de hondenshows, brachten toeristen de Chihuahua’s mee naar de Verenigde staten van Europa. Rond de jaren 60 arriveerde hij in Frankrijk. Het zijn de allerkleinste hondjes ter wereld.  De Chiwawa komt het meest voor in de kleuren bruin, chocolade, rossig, wit, zilverrood grijs en zwart, zowel kort- als langharig.  Als allerkleinste hondje moet je natuurlijk wel zelfverzekerd, onbevreesd en dapper zijn om je staande te kunnen houden. De Chiwawa is heel erg scherp en houdt alles in de gaten. Veel prikkels kunnen al snel teveel  zijn. Dit maakt dat de Chiwawa liever  bij volwassenen dan bij kinderen verblijft. Dit hondje is gevoelig voor kou en kruipt het liefste onder een dekentje naast zijn baasje op de bank. Het is een kleine hond van tussen de 1 en 2 KG met een schofthoogte van zo’n 16-20CM.

Het is een klein hondje met een enorme trots en met een wilskrachtig temperament. Hij weet wat hij wil en doet ook zijn best dat ook te krijgen. In dit kleine hondje zit enorm wat energie en hij houdt dan ook van bewegen. Ze zijn erg baasgericht, een consequente opvoeding is echt nodig bij deze kleine vriend. Het is een echte waakhond, voor vreemden zijn ze niet altijd even vriendelijk en dat laat hij horen door duidelijk te blaffen! Dit hondje heeft echt een consequente opvoeding nodig. Hij intelligent en een charmeur waardoor je als baasje sterk in je schoenen moet blijven staan.

Socialisatie is erg belangrijk zodat hij zelfverzekerd blijft en niet angstig wordt voor andere mensen of dieren.  De Chiwawa is leergierig dus met voldoende training, duidelijk grenzen en veel liefde heb je een trouwe metgezel aan dit kleintje! Je kunt speurtraining doen, ze hebben net als alle andere honden een zeer goede neus. Vanwege zijn intelligentie vindt hij het leuk om puzzeltjes te doen en vanwege zijn beweeglijkheid is Agility een optie!

https://www.chihuahuainfo.nl

Meer weten over dit ras via de baasjes zelf?

https://sayhi.dog/nl/hondenrassen/chihuahua

Meer weten via Hondenbaasjes over de Chiuhua?

https://www.sayhi.dog/nlhondenrassen/chihuahua

Blijf bij met Weetjes en neem vaker een kijkje op deze pagina!

Deel dit bericht

Scroll naar boven