Foto Dogfluencer (003)

Hondenbeïnvloeder of Doginfluencer

Nieuw op de markt: Hondenbeïnvloeder of Dogfluencer

Kent jullie het concept van de hondenbeïnvloeder of Dogfluencer?

Een hondenbeïnvloeder is een hond  die via Social Media het koopgedrag van andere hondenliefhebbers beïnvloed.  Dat kan doordat de hond veel volgers heeft of een zeer hoge volgersbetrokkenheid (minder volgers maar wel en grote betrokkenheid).

7 tips om een doginfluencer op Instagram te worden;

 Tip#1: start zo vroeg mogelijk met uw account

Puppy’s krijgen veel aandacht. Als mensen je Puppy volgen, volgen ze je vaak voor het leven!

TIP#2 vertel zoveel mogelijk hondenliefhebbers over je account

Vraag honden liefhebbende familie, vrienden en collega’s of andere bekenden het account van uw hond te volgen. Deze vroege volgers zullen je vertellen wat ze leuk vinden aan je hond. Van hun opmerkingen kan je leren hoe je je kanaal verder kan voeden. Volg accounts die je leuk vindt. Sommigen van hen zullen je terug gaan volgen. Het volgen van een ander account kan voor inspiratie zorgen.

Tip#3 Ontdek wat jouw hond uniek maakt

Wat werkt goed voor jouw hond? Dat is voor elke hond uniek. Sommige honden hebben glanzende lippen, andere honden kunnen heel hard rennen. Mensen gaan reageren op je berichten, verhalen en rollen. Je krijgt dan persoonlijke berichten (direct messages). Let op wat mensen als commentaar geven. Dat geeft aanwijzingen over wat uw hond interessesant kan maken voor anderen. Als je weet wat volgers en hun betrokkenheid drijft, kan je hierop focussen en dat soort inhoud eigen maken.

Tip#4 Post vaker

Start met posten, dit zal steeds meer volgers trekken!

Tip#5 Creëer een unieke tone-of-voice  

Als je eenmaal weet wat jou hond uniek maakt voor anderen, probeer dan een tone-of-voice te matchen die goed past. Dat kunnen bijvoorbeeld grappige bijschriften zijn of verhalen achter de foto’s.

Tip#6 ga in gesprek met je volger

Algoritmen voor Sociale Media vinden het leuk als mensen zich bezig houden met de inhoud. Dit zal leiden tot langere gebruikerssessies, wat de bedoeling is omdat u dan meer advertenties kan kopen. Als u het algoritme helpt, helpt het algoritme u in ruil daarvoor. Je kunt meer interactie genereren door vragen te stellen of een verklaring af te leggen waar je achter staat. Een groot deel van de hondengemeenschap doet dat nog niet. Reageer altijd in je eigen schrijfstijl zodat mensen zich verbonden gaan voelen met je.

Dogfluence gratis plan en premium plannen uitgelegd

Er worden 3 verschillende abonnementen aangeboden die merken kunnen gebruiken. Doel is om elk merk mee te kunnen laten doen op het platform. Daarom wordt een gratis abonnement aangeboden waarmee je kunt ervaren het platform je helpt om meer hondenliefhebbers te bereiken. De premium abonnementen beginnen vanaf slechts 99 dollar per maand. De plannen onderscheiden zich door het aantal campagnes per maand, het aantal campagne deelnemers per maand, het aantal sponsoraanvragen per maand, het aantal producten, de opslaglimiet, het aantal zitplaatsen en de prioritaire ondersteuning.

Top 8 Influencer Marketingbureaus voor huisdiermerken 

  • Straathondenmarketing
  • Stedelijke poten
  • Het hondenbureau
  • Tony The Petfluencer Agency
  • Het Paws collectief
  • Influencer-matchmaker
  • Het dierenbureau
  • Het WOOF-bureau

Waarom Instagram zo belangrijk is voor huisdiermerken

Instagram en andere sociale netwerken zitten vol met influencers voor huisdieren die allemaal om aandacht strijden. Er is veel potentieel om veel meer klanten binnen te halen als de influencer marketing correct wordt uitgevoerd. De voordelen zijn dat je vertrouwen opbouwt met de eigenaren van gezelschapsdieren, het kosten effect voor huisdiermerken, het verkrijgen van een professionele inhoud en het optimaliseren van betrokkenheid.

Interesse gewekt? Neem een kijkje op de website https://www.dogfluence.com

Lees nog een aantal interessante blogs over de Top 5 van de Marketing banen in de hondenindustrie, de Top 25 van de meest schattig Instagram Honden accounts.

Instagram marketing, de- 5 best- practices voor huisdieren en de Ultieme gids om het Instagram van uw hond te laten groeien.

Blijf bij met nieuws en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top