heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

tulips-2148706_1280
Author picture

Honden en ijsjes

Zijn mensen-ijsjes goed voor honden?

Let op met ijsjes bij honden! Een natte vinger kan makkelijk aan een ijsje blijven plakken, dat geldt ook voor de tong van een hond. Door de lage ijs-temperatuur kan het vocht op de tong één geheel vormen met het ijs. Omdat de tong veel vocht bevat kan deze snel aan het ijsje blijven plakken. Het lichaam pompt dan warm bloed naar de tong, zodat een aardig deel van het ijs smelt en de tong weer loslaat. Honden zijn gek op ijsjes maar pas op!

Mensen-ijsjes kun je beter niet aan je hond geven. Zo is chocola giftig voor honden en bevat roomijs en waterijs heel veel suiker. Roomijs bevat ook veel lactose waar honden vaak slecht tegen kunnen. Yoghurt bevat echter weinig lactose en kan daarom gerust in kleine beetjes gegeven worden. Je kunt met yoghurt of hondenbrokjes met water zelf een ijsje maken voor je hond!

Slagroom is, mede door de toegevoegde suikers, niet enorm goed voor een hond, maar ook niet zo slecht dat je hond er direct ziek van zal worden (tenzij het gaat om extreem grote hoeveelheden natuurlijk). In slagroom zit lactose, dat zit tevens in melk. Het kan zijn dat je hond niet goed tegen lactose kan kan. Als gevolg hiervan kan hij dan last krijgen van zijn maag of darmen.

https://voormijndier.nl/blogs/post/recepten-voor-verkoelende-hondenijsjes

Blijf bij met Tips en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

Deel dit bericht

Scroll naar boven