heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

cute dog relaxing on the armchair, xmas
Author picture

Goede slaaprust is van belang

Net zoals bij mensen is een goede slaaprust van groot belang voor honden. Tijdens de slaap verwerken de hersenen de gebeurtenissen van de dag en het lichaam kan tot rust komen. Een goede slaap zorgt ervoor dat honden lichamelijk en geestelijk gezond blijven.

Het verschilt per ras, maar een hond slaapt gemiddeld 12 tot 14 uur per dag.

Voor meer informatie: https://www.jeliefstehond.nl

Blijf bij met Weetjes en neem regelmatig een kijkje op deze  speciale pagina

 

Slaapduur

Honden hebben meer slaap nodig dan mensen. Ze brengen bijna de helft van de dag slapen door en afhankelijk van de leeftijd kan dit tot wel driekwart oplopen. Een pup slaapt bijvoorbeeld zo’n 18-20 uur per etmaal. Een volwassen hond echter slaapt gemiddeld 12-14 uur per etmaal. Oudere honden hebben weer meer slaap nodig. Dat kan al oplopen tot wel 16-18 uur per etmaal. Van sommige grote hondenrassen is bekend dat zij meer slapen dan gemiddeld. Denk hierbij aan Sint-bernards, Newfoundlanders, Pyrenese berghonden en Mastiffs.
Het is niet helemaal duidelijk waarom honden zoveel slaap nodig hebben. Een verklaring zou kunnen zijn dat hun REM-slaap korter is dan bij ons. Bij mensen beslaat REM-slaap ongeveer 25% van de tijd dat we slapen, bij honden is dat ongeveer 10%. Dit zou kunnen betekenen dat honden meer slaaptijd nodig hebben om alles te verwerken en weer fit te zijn voor de volgende dag.

Deel dit bericht

Scroll naar boven