heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

opvoeding pup
Auteur foto

Opvoeding van uw Pup

Wat is belangrijk bij de opvoeding van uw Pup? In veel gevallen zie je lijstjes voorbij komen wat een Pup allemaal moet leren om een fijne huisgenoot te worden. Wat echter niet vaak voorbij komt is wat het baasje moet leren en waar het baasje zich qua opvoeding op moet richten.

Wat is belangrijk voor uw pup?
Het baasje moet leren dat hij de moeite waard moet zijn voor zijn Pup om mee samen te werken en wat een enorme invloed zijn gebarentaal, stem en zijn lichaamshouding kunnen hebben.

Het is zowel voor  het baasje als voor de Pup belangrijk dat er compromissen gesloten moeten worden. Het is zoals bij iedere vorm van samenleven een kwestie van geven en nemen. Belangrijk hierbij is dat de Pup gewoon hond mag zijn.  Het baasje moet leren dat een Pup in elke  situatie anders kan reageren.

Er moet voorzichtig en eigenlijk heel terughoudend omgegaan moet worden  met het corrigeren van de Pup. Geduld  hebben is belangrijk en de Pup moet de tijd krijgen om dingen te leren en te begrijpen.

Belangrijk is te leren wat voor signalen de Pup allemaal afgeeft en wat deze signalen betekenen. Pas dan kan het baasje er wat effectiefs mee doen.

Het baasje krijgt op deze manier de tijd om zijn eigen Pup goed te leren kennen. Elke Pup  is uniek! Geef de Pup ook de tijd om zijn baas te leren kennen!  Dat biedt de mogelijkheid om  tot een geweldige manier van samenwerken te komen en van elkaar te gaan houden.

Een training kan hier goed bij helpen!

https://www.doggo.nl

Blijf bij  met Tips en neem regelmatig een kijkje op deze pagina

Deel dit bericht

Scroll naar boven