heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

dog-4087221_1280
Auteur foto

De Havanezer

De Havanezers zijn kleine, zeer aanhankelijke kleine gezelschapshonden die graag in menselijk gezelschap verkeren.  Het zijn vrolijke, zachtaardig hondjes, buiten-gewoon intelligent en zeer snel van begrip. Hele dagen alleen laten is het ergste wat je ze kunt aandoen. Ze zijn zeer gevoelig voor de stemming van hun baasjes. Ze verharen niet en zijn reukloos.  Wie een leuke hobby zoekt kan met zijn Havanezer voor één van de hondensporten kiezen.

Het is een familiehond die van kinderen houdt. Deze Bichon is afkomstig uit de regio van de Middelandse Zee en werd populair in Spanje en Italië.

Deze honden kwamen eerder in Cuba terecht, via Italiaanse zeelieden die deze honden gebruikten om ratten te vangen. Per vergissing heeft de hoofdkleur (havanna, tabakskleur, bruinrood) van deze honden de legende tot stand gebracht dat dit ras afkomstig is uit Havanna de hoofdstad van Cuba. Twee eeuwen later hebben gebeurtenissen ertoe geleid dat de oude bloedlijn van de Havanezers volledig uit Cuba is verdwenen.

Heb je een Havanezer in huis dan schijnt de zon, ze zitten boordevol grapjes en zijn het liefst altijd bij je. De golvende zachte vacht maakt en het eeuwig opgewekt karakter maakt het een zeer geliefd ras.

Meer weten over deze vrolijke clown? https://www.havanezerclub.nl

Blijf bij met Weetjes en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

 

 

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven