heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

Heidewachtel
Author picture

De Heidewachtel

De Heidewachtel dan wel de Klein Münsterlander  is een  middelgrote hond met veel elegantie. Ze behoort tot de familie van langharige Duitse staande honden. Het is een intelligente en onvermoeibare hond. Hij  is trouw, een uitstekende waakhond, een goedaardige huisgenoot en een grote kindervriend. Dit maakt hem tot een prettige huisgenoot.

Staande honden zoeken in een zig-zag patroon het veld af om de geur van wild op te vangen en aan te wijzen. Een ervaren staande hond blokkeert het vluchten van het wild zodat de jager kan schieten. Als er geschoten wordt, moet de hond blijven staan, gaan liggen of zitten. Het kan ook dat hij het geschoten wild gaat zoeken en het bij de jager brengt. Heidewachtels zijn energieke, intelligente en zachtaardige honden. Ze hebben een ongecompliceerd en vrolijk karakter en houden van veel beweging. Ze  kunnen koppig en eigenwijs zijn, ze hebben een consequente maar geen harde opvoeding nodig.

Ze moeten tenminste 1 tot 1,5 uur per dag lopen, het liefste onaangelijnd. Als de Heidewachtel ouder dan één jaar is kan hij ook prima naast de fiets rennen. Het is een hond die graag bij zijn baas in de buurt is.

Zoekt u informatie over het ras? info@heidewachtelvereniging.nl

https://www.jagersvereniging.nl/jagen/jachthonden/de-heidewachtel/

Informatie van hondenbezitters over de Munsterlander?

https://www.sayhi.dog/nl/hondenrassen/munsterlander

Blijf bij met Weetjes en neem regelmatig een kijkje op deze pagina!

 

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven