heeft u leuke tips over honden of voor hondenliefhebbers? Stuur uw nieuws dan in!

dog-2785074__340 (002)
Auteur foto

Honden die bang zijn om alleen te blijven

Wat te doen met Honden die bang zijn om alleen te blijven?

Honden kunnen vernielzuchtig , lawaaiig of onzindelijk zijn als ze alleen thuis worden gelaten, tenzij ze dit als pup geleerd hebben.  Als uw hond aan meubels of deuren knaagt, blaft, jankt of binnenshuis onzindelijk word, als hij alleen thuis moet blijven, moet nagegaan worden wat de oorzaak hiervan is.  Pas dan kan het probleem worden opgelost.

Er kan sprake zijn van verveling of verkenningsgedrag, op angst gebaseerde problemen, onveiligheid of een te grote aanhankelijkheid aan de baas. Honden die zich vervelen knagen vaak aan voorwerpen of blaffen bij het minste of geringste, gewoon om iets te doen te hebben. Jonge honden tussen de zes en twaalf maanden knagen vaak om hum omgeving te verkennen. Het geheim om deze problemen te overwinnen, ligt in het feit om uw hond geestelijk en lichamelijk uit te putten voor u de deur uit gaat.

Honden die bang zijn voor iets, kunnen de onzekerheid nog wel aan als u erbij bent. Maar als u weg bent slaat de angst toe. Bange honden knagen vaak op voorwerkpen die de geur van hun baas dragen, of proberen een holletje in een matras, bank of onder een tafel te maken. Deze honden moeten ongevoelig gemaakt worden voor de omstandigheid die hun angst aanjaagt. Kledingstukken die naar het baasje ruiken en een holachtig plekje in een donkere hoek kan tijdelijk uitkomst bieden, een Bench is natuurlijk ook een optie!

Honden die enorm aan hun eigenaar hangen en niet gewend zijn om alleen thuis te blijven, zullen als ze alleen achter worden gelaten, vaak allerlei pogingen doen om uit huis te komen. Ze huilen en blaffen om de aandacht van hun baas te trekken. Om zulke honden eraan te wennen dat ze alleen thuis moeten blijven, laat u ze steeds iets langer thuis, te beginnen met een paar  minuten.

Zorg voor voldoende speeltjes, iets om op te knagen of een kubus gevuld met lekkers zodat er voldoende afleiding en belangstelling is.

https://www.medpets.nl/verlatingsangst-bij-honden/

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven